2021-06-10 75 浏览
住深水埗鸭寮街附近,早几日经过先见到开咗间台湾嘢食,今日刚好休息在家中午就走去买外卖试下,由屋企行去约七分钟路程,到店买了外卖,在店外食口烟就攞得,回到家里打开碗牛肉面,有碗汤有碗面(我分汤),但唯独冇牛肉,打电话去,电话打极唔通,经过一番思想挣扎都系打算返去攞番牛肉(因为出边33度气温,一来一回十几分钟肯定出晒汗),为了证实自己唔系老屈,特登拍咗片,去到店内,店员都好客气噉换返畀我,同埋致歉。讲番味道,我买咗一盒卤肉猪软骨饭,一碗牛肉面,盛惠114个大洋,性价比偏低。牛肉面汤底同程班长比就唔系好浓,牛肉方面就几好,两条起骨牛肋条,面方面因为分汤就唔会好冧,个人评价75分。猪软骨卤肉饭,有4件猪软骨(类似酒楼排骨大小),半只卤蛋,一堆肉燥,一堆酸甜海带,味道方面我评80分,猪软骨甚至比牛肉面嘅牛肉仲好味。我觉得要弹𠮶方面就系,你既然店员错误比漏咗牛肉,人客返嚟攞返,身水身汗,你可唔可以适当哋送啲嘢畀人作为补偿会好D,我见餐单跟餐冻饮都系加五蚊。我自己都做饮食,如果我哋做错咗一般都会送返芒果布甸或杨枝甘露作为补偿,一来可以令顾客有个好印象,二来可以为店内的甜品宣传何乐而不为,公关其实好重
我自己都做饮食,如果我哋做错咗一般都会送返芒果布甸或杨枝甘露作为补偿,一来可以令顾客有个好印象,二来可以为店内的甜品宣传何乐而不为,公关其实好重要。
牛肉面,猪软骨卤肉饭
2021-06-10
5 分钟 (外卖自取)
牛肉面,猪软骨卤肉饭