餐厅: 富臨皇宮
资讯:

餐厅: 富臨皇宮
资讯:

2017-04-23 917 浏览
我哋去到天水围探朋友,因为老人家比较多所以我哋去咗酒楼食饭,一家大小都啱食!初头见到食评咁差都有却步,但因为想坐得舒服啲嘅关系就试吓啦!唔知系好彩定系咩,食完之后我整体嘅感觉都非常之好,决定写一篇帮佢大平反一下!酒楼就系商场嘅一角。晚饭时间已经坐满左人,唔少人都系预订枱来。初头以为集团式都好贵,点知原来劲多炖蛋小菜烧味等,全部都一百几十好抵食!其实仲有好多好抵食嘅选择,影唔晒要咗个晚饭孖宝,炖汤加琵琶豆腐只系148。原本系配鱼汤,我哋加左$40,要咗螺头炖汤。材料十足!而且一啲都唔油腻!入边有大量嘅姫虫茸同埋螺头猪展等材料。啖汤真系好甜,饮完唔口渴。我哋四个人,每人分到两至三碗。呢个就系炖汤孖宝,职员将汤分好之后将材料放上碟。劲大碟!下方就系琵琶豆腐,热辣辣,豆腐混上鱼肉碎好鲜甜。另一个晚饭孖宝就系龙虾伊面配烧味。我哋拣咗用芝士焗伊面。芝士份量好多而且芝士味好浓郁,每一条伊面都挂上芝士。龙虾肉都好多!弹牙!绝冇将价就货。龙虾伊面孖宝嘅烧味我哋拣咗配乳鸽。两样夹埋只系$238!乳鸽唔系太大只所以肉好嫩!乳鸽唔需要额外再点淮盐或者系喼汁已经好入味。不错!另外仲叫咗片皮鸭,只售$148!职员

酒楼就系商场嘅一角。
晚饭时间已经坐满左人,唔少人都系预订枱来。
其实仲有好多好抵食嘅选择,影唔晒
姫虫茸螺头炖汤
琵琶豆腐配炖汤
龙虾伊面芝士焗
乳鸽
另外仲叫咗片皮鸭,只售$148!职员将一整只乳鸽推出来,响顾客枱边将皮一片片片开。
片皮鸭
最后配上薄饼同京葱海鲜酱食。薄饼热辣辣,而且有两笼,唔使怕唔够薄饼。
片皮鸭
食饭点少得要叫返个菜平衡一下。我哋清清地叫咗上汤虾干杂菜煲。虾干都好大只, 而且富有虾嘅鲜味。汤底清甜,仲有我好钟意嘅腐竹同云耳,够晒健康!
虾干上汤杂菜煲
呢度晚饭嘅甜品仲好抵食!呢个炖双皮奶只系$10.8!系即叫即整,要预早20分钟order。黎都仲系有保鲜纸包住。好滑,奶味浓郁!
双皮奶
食过今餐晚饭后,我觉得食物嘅质素好好。唔明白点解之前咁多负评!值得一提系呢度嘅服务质素都好好。有安排入座、到坐低点嘢食、到埋单,店员反应都好迅速,而且笑容可恭,中间仲不停主动帮我地换碟。综合食物嘅质素价钱同埋服务我都好满意。希望可以keep到水准,妈妈仲准备母亲节话来食多次饭。
姫虫茸螺头炖汤
琵琶豆腐配炖汤