2023-12-17
旧街转角,无意发现咗一家充满街头感觉嘅小店,门面细细,挂住色彩缤纷嘅灯饰,心谂:呢度好似有宝藏!一进去,就感受到𠮶种家庭式嘅温暖同好客氛围,令人即刻放松。首先点咗一份烧猪扒,啊!外皮烤得微微焦香,肉汁锁喺𠮶块厚扒入面,一咬落去嘅感觉真系够晒Juicy!而啲配菜炒得刚刚好,唔会太过油腻,菜身仲保持到清脆,简直系一场口味嘅平衡艺术 🌟。再来份杂锦面,好惊!面条嘅弹牙咬口爽滑得黎仲带啲微微嘅麦香,拌埋啲新鲜青菜同肉碎,简单嘅料理竟然显得咁出色,每口都好过瘾。佢哋啲食物真系无得输,用料实在,煮得啱啱好。顶住个彩虹糖嘅甜品,甜度刚好,冇觉得腻口,完美为今次食饭画上句点!搞到我哋唔自觉一路叹,一路赞👍。食住食住,感觉呢度嘅每样嘢都有份诚意,𠮶啲料紧扎实嘅味道,就算文搁藻丽都讲唔尽。带啲香港街头喷墙嘅风格,真俗俾我味蕾一个好正嘅Surprise啊!讲真,揾食真喺唔一定要去高档,有时候,这种平民美食,先至系最接地气,最揭示繁华都市中食客嘅真心喜好。呢度,值得一试再试。🍜🥘🎨