见呢间饺子店口碑好似唔错,又有几多电影杂志推荐,行到附近咁就谂住去试下啦。因为夜晚有野做,所以下午四点几五点就已经到左,食晚餐餐厅入面几简陋,好似普通茶餐厅,而且唔算好干净,台面有少少反光嘅油迹。一入到去就见到有人系到包饺子,卫生情况唔系好清楚,不过至少知全部饺子都系人手包嘅。一坐低就有侍应摆低杯茶同埋只碟仔,冇乜特别嘅服务,不过都预左嘅,唔黑面就已经算正常。台面有两款餐牌,后面就有图片参考。我自己一个人就嗌左一个素菜饺同埋一碟油菜全走。素菜饺十只,SIZE比其他饺子店细少少,北方饺子皮都比较厚少少,不过唔会硬,而且一上台热辣辣出紧烟,睇到都几开心。馅有菜,木耳,冬菇,粉丝同埋少少少量嘅油炸鬼碎碎,因为我食到一啲口感几奇怪嘅野,就研究下究竟系乜,原来系油炸鬼碎碎!几特别,不过好少,所以都未必察觉得到。我都唔算大食,但食完呢十只饺子都冇饱肚嘅感觉。灼菜其实几唔抵,不过想食得健康啲冇办法。$18得四条菜,而且灼得太耐,见到张相都知太林,不过至少菜系新鲜嘅。 总括黎讲,我觉得呢间野唔差,但系又冇咩咁特别,唔明点解佢名气咁大,我觉得有啲名不乎实。

台面有两款餐牌,后面就有图片参考。
我自己一个人就嗌左一个素菜饺同埋一碟油菜全走。
香菇木耳素菜饺
灼时菜