2016-04-13 3438 浏览
早排喺团购网见到有现金券买,$90买$200现金劵就即刻买左4张同屋企人同埋男朋友黎试下。一早订左位所以唔洗等就有位,餐厅环境虽然不及高级西餐厅,但系灯光同情调不错。除左团购既优惠之外,生蚝都有半价优惠。今次叫左比较淡海水味既美国Pacific Rock,另外叫左苏格兰Scottish Rock,加拿大既车厘蚬同埋法国既White Pearl。 左边既系车厘蚬,上边系Pacific Rock,一路向右边落既系2只Scottish同4只White Pearl。 -生蚝-第一次生食车厘蚬又几好食,pacific rock味道较淡,岩晒唔系成日食生蚝既我Scottish就带d咸味 White Pearl就比较creamy,总括黎讲都够新鲜,味道不错。我地叫左个肉眼扒餐同鹅肝牛柳餐,餐汤系牛肝菌忌廉汤,充满住菇粒,但略嫌唔够咸。其中一个餐跟三文鱼他他多士同碎蛋多士,另外我地仲食左蒜蓉包,好好食。 -黑松露焗蚝-上面有d菇同芝士,好香好好味,仲有d海水味添。 -田螺焗薯蓉-跟餐仲可以用优惠价$38加田螺焗薯蓉,都好香,但认为可以加多少少蒜茸会更惹果,亦都略嫌薯蓉太少,因为我太中意食喇哈哈

-生蚝-

三文鱼他他 ,碎蛋多士

-黑松露焗蚝-

上面有d菇同芝士,好香好好味,仲有d海水味添。
黑松露焗蚝

-田螺焗薯蓉-

田螺焗薯蓉
主菜黎喇!
-鹅肝牛柳-

不过因为太心急所以唔记得左影
个鹅肝煎得好金脆,入口即溶,牛柳就叫左5成,火喉控制得几好,外脆内软,够厚juicy又无渣。

-安格斯肉眼扒-

叫左7成熟,好juicy同好腍好腍,又够晒大份,肉质鲜嫩,超推介!
肉眼扒
-白酒香蒜全蚬扁面-

本来以为系细蚬,点知原来用左大蚬黎煮,蚬肉非常鲜甜,白酒味够重但唔会抢左蚬肉既鲜甜,而且仲有好多蚬肉,一啲都唔吝啬,意粉口感不俗,整体黎讲好香好惹味。
白酒全蚬扁面
-海鲜薄饼-

好足料,有蚬,青口,蟹柳,鱿鱼,味道不错,但略嫌有点普通。
海鲜薄饼
-心太软配红豆雪糕-

心太软够热,d朱古力系入面涌出黎,好罕有地会配埋红豆雪糕
心太软
-New York cheese cake-

芝士味足够但唔够厚实,食落去比平时软

系食紧既时候,有个菲律宾歌手周围弹结他唱歌,就黎唱下情歌,几有情调,又听到佢系隔离枱唱生日歌搞气氛。
2016-04-02
用餐优惠