黄昏时分,相约好友觅食于尖沙咀,好耐冇得旅行唯有去下劲有日本feel既居酒屋🥰当去左日本。刚好在K-11附近碰见了这间居酒屋,一于试试。呢间店装修都几有复古日本居酒屋feel , 座位不多, 要预先book位, 限时一个半钟, 有点chur, 不能详谈, 但这是香港文化入到去见到成间餐厅都系仿木屋装潢,彷如置身日本,有深夜食堂嘅感觉。而且屋内摆放左好多80~90年代嘅日本玩具,勾起我嘅童年回忆 🤣 对于我地呢D中年人,又别有一番滋味当年多么青春美好,多么令人怀念当日我哋6:30就去到,餐厅已经唔少客人,就算系星期2都full booking, 建议大家最好订咗位先来落单系用qr code,野食都好快上到,系服务态度有啲慢Menu几企理干净,唔会痴手!menu除左有鱼生,仲有寿喜烧、串烧、丼饭等日式料理!价钱亲民而且食物种类都几多!🔻芝士免治鸡肉棒 $58好食,因为佢嘅味道好浓郁,满满一条嘅鸡肉棒里面有爽牙可口嘅鸡脆骨,每一口都好有口感。黑松露带子柚子汁沙律 $128个汁酸may may加埋黑松露配沙律好开胃, 但带子厚度有点薄五点盛合 HKD 298 系MENU见到呢个,觉得价钱唔贵,

对于我地呢D中年人,又别有一番滋味
当年多么青春美好,多么令人怀念

落单系用qr code,野食都好快上到,系服务态度有啲慢

🔻芝士免治鸡肉棒 $58

芝士免治鸡肉棒

黑松露带子柚子汁沙律 $128

黑松露带子柚子汁沙律

五点盛合 HKD 298

系MENU见到呢个,觉得价钱唔贵,OK啦

但见到实物,感觉系超值呀~

上枱俾我第一个感觉,哗,全部厚切,赚大了~ 朵带子花,非常有心思呀~ 造型羸哂~比MENU𠮶朵靓好多

D带子仲带有光泽架~

五点盛合其实系餐厅按当日的来货而做

有咩靓就放咩啦,有点儿师传发板的感觉。
五点刺身盛合

🏠环境: 好热闹 枱同枱之间真系太近 基本上一定听到隔离枱倾乜 唔系一个同fd吹水嘅好地方
怀旧复古风味🍡犹如置身日本🇯🇵

〰️〰️〰️〰️〰️

👅

值得BOOKMARK的一间地道日本菜,

整体色香味都唔错,份量亦好足够,

下次ENCORE会叫「原条成田酱炭火烧鳗鱼饭」及「满满幸福海胆丼」试下。

招牌巨型鳗鱼同睇落已经好Juicy嘅海胆都非常吸引。值得推介大家去食☺️
2022-05-24
芝士免治鸡肉棒