2024-04-06
今日外面天气好好谂住带狗狗出去行下,发现呢间Cafe系宠物友善餐厅就毫不犹豫入左去。Cafe位于西环,,入面环境宽敞而濶,大片的落地玻璃窗可以睇街景。而且Cafe设计以白色为主调融入自然、简约的木质元素再搭配丰富的绿色植物作为主要装饰,带比客人一种舒适同Chill机感觉,非常合乎Cafe个名 “Thank God, it’s Friday”!Order 左两份set lunch + 一份小食 份量好足食到好饱。🍛白兰地烧汁澳洲牛颊肉意大利饭 $125意大利饭系用自家制白兰地烧汁煮成,好少系出面食倒呢种味道嘅意粉,而且牛颊肉好嫩滑而且好多块好够食。意大利饭配埋入面洋葱、火箭菜,嘅口感好creamy,不过食到一半都有少少漏。🍝慢煮鸡胸肉意式青酱意大利面 $115鸡胸肉煮得真系好入味,好嫩好滑,完全唔觉得好干。意大利面都煮得啱啱好,弹牙又唔会软烂,有返少少咬口。至于青酱味道香浓,唔会炒得太油腻,值得一试。🥘TGIF分享炸物拼盘 $120炸物平盘种类同份量都好多,有香肠,鱿鱼圈,薯条,鸡翼。鱿鱼圈都炸得恰到好处,外脆内嫩。鸡翼有两款,一款辣味一款原味,肉质都好嫩滑。整体黎讲,呢个炸物拼盘真系好
🍛白兰地烧汁澳洲牛颊肉意大利饭 $125
意大利饭系用自家制白兰地烧汁煮成,好少系出面食倒呢种味道嘅意粉,而且牛颊肉好嫩滑而且好多块好够食。意大利饭配埋入面洋葱、火箭菜,嘅口感好creamy,不过食到一半都有少少漏。 🍝慢煮鸡胸肉意式青酱意大利面 $115
鸡胸肉煮得真系好入味,好嫩好滑,完全唔觉得好干。意大利面都煮得啱啱好,弹牙又唔会软烂,有返少少咬口。至于青酱味道香浓,唔会炒得太油腻,值得一试。 🥘TGIF分享炸物拼盘 $120
炸物平盘种类同份量都好多,有香肠,鱿鱼圈,薯条,鸡翼。鱿鱼圈都炸得恰到好处,外脆内嫩。鸡翼有两款,一款辣味一款原味,肉质都好嫩滑。整体黎讲,呢个炸物拼盘真系好丰富多样,每一样都好吸引,一齐食真系好开心,好满足! ☕️Cappuccino +$15
午餐 menu +$15点左Cappuccino,杯咖啡个拉花拉得好靓,饮落去口感细滑而且比较nutty,味道甘甜,不过偏细杯左少少。