2021-12-24 246 浏览
土瓜湾真系得好少车仔面,见到新开左间车仔面,感到好兴奋!舖头就新装修,整整齐齐。佢嘅点牌系一张胶嘅卡,跟住有支白板笔可以圈。𩠌菜嘅选择我觉得唔多嘅,但系价钱就合理,我拣咗四个𩠌一个面底,就$50 ,加咗杯冻柠茶就加$8。筷子有两款, 一款系可洗既, 一款系即用即弃, 有得选择!个面一嚟到,个汤底好热,出紧烟嘅,呢样真系好重要,我最惊就系饮到啲汤底系唔够热。汤底加咗沙嗲汁,味道唔算太浓,将佢搅匀都几好食,沙嗲有少少甜嘅味道。我见到枱面有辣菜脯,简直系一个福音,因为我本身好钟意食菜脯,觉得好开心,不过试少少,睇吓佢唔会太辣。嗌咗韭菜饺, $11有三粒,呢个真系几抵食; 韭菜饺嘅味道都唔错,馅料都几丰富,唔错!跟住嗌左份生菜啦,量都几多,有差唔多一旧生菜。跟住又有我最钟意嘅陈皮鱼蛋,因为唔系好多舖头车仔面都会有陈皮鱼蛋。再嗌左第四个𩠌就系炸墨鱼丸,炸墨鱼丸$10三粒,佢个皮都揸得几好嘅,整体都唔错。呢间车仔面整体味道都几好,量都算够嘅,粉面底够多。而佢嘅沙嗲汤底都够晒清香够香,再加埋啲辣菜谱,个口感都几丰富!现场嘅服务员都几好礼貌,呢一间会再帮衬!
土瓜湾真系得好少车仔面,见到新开左间车仔面,感到好兴奋!

舖头就新装修,整整齐齐。

佢嘅点牌系一张胶嘅卡,跟住有支白板笔可以圈。

筷子有两款, 一款系可洗既, 一款系即用即弃, 有得选择!

跟住嗌左份生菜啦,量都几多,有差唔多一旧生菜。

现场嘅服务员都几好礼貌,呢一间会再帮衬!
2021-12-23