一踏入这家「金家乐」,厨房飘出来的香气就已经令我食指大动🍴。拉开菜单,选择是困难的,因为真系每样嘢都好想试!点左个「家乐餐」,是日应该唔会错!汤底叉烧通粉好足料,叉烧火侯啱啱好,带点甜味,肉质腍滑,通粉背后隐约有股底汤嘅鲜甜,味道纯净又有层次。啖啖肉,口感真系过瘾。鸡翼配的不是常见的白酱汁,而是自家特制的轻微甜辣酱,外皮烤得啱啱好,啖啖肉,香脆惹味,单单就系鸡翼都有食到停唔到口既感觉。黎到牛油多士,外皮烤到金黄酥脆,牛油味浓郁,一咬下去,外酥内软,香而不腻,实在系配咖啡既最佳拍档☕。每次黎屋企阵阵都喺度挣扎,到底下次应该继续食返个「家乐餐」真系好抵食,定者试下其他新鲜嘢?呢个问题,可能每一个几钟意我咁钟意呢度嘅食客都会遇到。千祈唔好以为茶餐厅就只得茶餐厅既味道,「金家乐」证明晒,家庭式嘅温暖同埋细心烹调,可以将平凡食材变成难忘嘅享受。🍽️