2016-03-20
系附近番工,朝朝都会揾早餐食,而我最钟意食沙嗲牛面。都已经试过附近好多间,依间系附近我认为附近最好食既其中一间。入到去系正常茶记格局,位置都尚算舒服,而伙记系清一色好开心既女士们,朝朝都见佢地同d熟客倾计,茶记就系有一番人情味。食物方面,叫左沙嗲牛肉面配双荷包蛋同芝士肠同方包,连埋杯热奶茶。食过附近多间沙嗲牛,依间好食在味道够浓,次次外卖番公司d同事都话好香问我系边度买食沙嗲牛,每次一上台我都系先将d沙嗲牛浸落个汤度,先食左个跟餐方包之后先开始食,咁样个浓我觉得会好味d我平时都唔太爱好太干既食物,每朝食一个面包当早餐对我黎讲系不能忍受既,所以一般既跟餐方包我都麻麻地,但依间既方包牛油查得均匀之余仲帮你烘溶埋d牛油先上台,等佢软d香d依间既牛肉份量适中,最钟意系佢个味够香够浓,仲有一丝丝既洋葱,同埋依间系免费配一丁面,而唔系大光面,所以连埋个沙嗲牛汤一齐食真系好食!但牛肉口感就只系正常食完!有一个好食既早餐去开始新既一日系好幸福既事,大家不妨一试!
食沙嗲牛,每次一上台我都系先将d沙嗲牛浸落个汤度,先食左个跟餐方包之后先开始食,咁样个浓我觉得会好味d 我平时都唔太爱好太干既食物,每朝食一个面包当早餐对我黎讲系不能忍受既,所以一般既跟餐方包我都麻麻地,但依间既方包牛油查得均匀之余仲帮你烘溶埋d牛油先上台,等佢软d香d 依间既牛肉份量适中,最钟意系佢个味够香够浓,仲有一丝丝既洋葱,同埋依间系免费配一丁面,而唔系大光面,所以连埋个沙嗲牛汤一齐食真系好食!
但牛肉口感就只系正常