一早听过入大澳要食炭烧鸡蛋仔 但其实我都唔知呢个炭烧鸡蛋仔系一间一定要去嘅店 定系大澳系好出名食"炭烧鸡蛋仔"呢样嘢😂 所以我入到去见到呢间有条队排紧就去左排 心谂应该系呢间喇挂😂-✏️香脆鸡蛋仔 ($20)伯伯每一次同时间净系会制作一底鸡蛋仔🐥所以等候嘅时间会比较长 不过真系好想试吓 所以一定会照继续排🤤最后等咗大概半个钟到🙃-但味道我食完.....😳😦脆嘅部份大概只系成底嘅1/5 虽然系新鲜滚热辣出黎后即食 但好多食落都好淋😢 食落嘅质感偏向似鸡蛋糕多过鸡蛋仔😢真心失望左因为听左好多年 而家先真系去试🤥究竟大家咁热捧嘅大澳灰烧鸡蛋仔系点解☹️定系唔系讲紧呢间😦只能够讲 唯有当系当衬下小店 20蚊支持下用心制作嘅伯伯好了😗
✏️香脆鸡蛋仔 ($20)