2019-06-15
小朋友考完试约朋友食饭, 佢介绍的乐天经典, 我第一次来食, 装修雅致, 光猛舒服, 4位有卡位坐, 不错~南洋菜的menu原来款式都有好多, 由蟹和海鲜, 到肉呀豆腐呀鱼呀菜呀同炒饭面都好齐.. 呀~ 仲有甜品同特式饮品~我仔小学鸡地叫了虾酱鸡中翅同海鲜皇炒饭我地大人就叫左只大既黑胡椒蟹, 家乡卤元蹄, 椒盐香酥鲜淮山, 同埋鱼香茄子煲...先上了椒盐香酥鲜淮山作小食, 椒盐味刚好唔咸, 够热即上枱好好味, 连小学生都大叫好食, 仲问我咩系淮山, 以后要食多d~我地叫既野上得唔快, 同个侍应倾开先知佢好贴心咁无即时入晒单, 因为叫蟹一定会食得耐d (超赞!!!)~ 叫左蟹仲比左胶手套, 湿纸巾同纸围裙成set好帮手, 真系令我地可以干净地豪情咁去食只大蟹~黑胡椒蟹味道佳, 肉够多, 蟹壳唔难搅, 食得舒服之后再上"热住"既元蹄, 小学鸡又大叫好好味, 问点解你地大人点的咁正, 有趣~ 仲识叫我地比d"骨胶原"佢... 皮滑到不得了, 肉都嫩, 百几银大大只坚抵食个海鲜皇炒饭全碟都见到虾同细粒带子的纵影, 加了蟹籽食落爽口卜卜声, 阿仔大赞下次要来encore鱼香茄子煲expected
我仔小学鸡地叫了虾酱鸡中翅同海鲜皇炒饭
黑胡椒蟹味道佳, 肉够多, 蟹壳唔难搅, 食得舒服
鱼香茄子煲expected的, 个虾酱鸡中翅热辣辣上枱, 淡淡的虾酱溶埋在juicy的鸡肉中, 好味too!
仔仲叫左个百香果西洋菜蜜 $32, 好快饮晒, 大叫好味, 仲问我可唔可以买返家整...
上楼唔太起眼但我觉得好过食开果几间, 最紧要大人细路都赞, 坐得舒服, 服务快手妥贴, 好快会再来.. 可能会try下消夜68折呢~