2023-11-03 123 浏览
最近有位好朋友被调职到我公司附近,仲问我附近有冇食午饭好介绍,于是我答应带佢去一个食午餐的好地方,并特别提醒她早餐不要食太多😅 午饭时间我哋到咗餐厅,里面已经坐满大半客人。在聚多选择下,我哋最终点了两个小菜和一个炒饭。 第一个小菜系菠萝生炒骨 排骨系新鲜炸,所以很热很脆口,仲好多肉汁,加埋菠萝、洋葱、辣椒,酸酸甜甜,不会因太多醋而呛喉,味道刚刚好,抵赞👍👍👍 第二个小菜系咸鱼蒸肉饼 肉饼未送到枱面已经闻到咸鱼香味,不会太咸,用嚟送饭一流🍚,另外肉饼是真材实料猪肉做,并不似其他餐厅以面粉为主,良心老板👍👍👍 第三个系避风塘杨州炒饭 杨州炒饭食得多,原来用避风塘式去炒,每粒饭吸收咗炸蒜嘅香味,另有一番风味,越食越香,正呀。 因为每个𩠌嘅份量都很足,所以我哋都很饱,朋友仲赞不绝口,话这间餐厅好味过好多大酒楼,而家已成为佢嘅饭堂添!😀

第一个小菜系菠萝生炒骨
菠萝生炒骨