2013-06-18 352 浏览
味道泰式生虾,够冻,够弹牙爽口,配合酱汁正。但系酱汁都好辣下,配埋冰冻啤酒,绝!青咖哩鸡,鸡肉比较少,但胜在够入味,椰汁够香滑,唔会好流,又有香叶味,够香!菠萝炒饭,一般般,无左个菠萝托底,小咁啲风味,菠萝及肉都适中,肉松唔算多,菠萝及提子干够甜,但整体普普通通。啤酒,一够字:冻!泰式炒通菜,普通到食唔出泰式在那里。但菜本身够爽,唔想只食肉,都可以叫下。沙茶串烧,串烧(鸡软骨,猪颈肉,金菇肥牛)只推介猪颈肉,够脆,够爽口,唔会好油,正,一定要试!鸡软骨,软骨位有点硬。金菇肥牛,肥牛及金菇唔会UN,但唔够入味。沙茶味道唔错,不过落得太少,如果加一点炒花生会唔错。环境舒服,唔会好迫。冷气唔会好冻。服务这是重点,一间食店,味道好系重要,但服务同时也好重要,会影响食客的心情。我一进入这一个店时,因为空的枱都有几张,当然希望坐一张大一点,舒服一点的,老板娘原本坚持比一张四人枱我,但另一位男老板坚持要我地坐二人枱,怕有四人黎到会冇位坐,但系空既枱有好几张!当然最后我都系被安排坐二人枱,但系男老板既说话已经令我感到唔舒服(个人观感)!之后青咖哩上枱后,佢又细细声话食青咖哩都唔叫白饭送,态度有点差。最
生虾沾酱
泰式生虾
SINGHA啤酒
青咖哩鸡
菠萝炒饭
串烧(鸡软骨,猪颈肉,金菇肥牛)
泰式炒通菜
啤酒,一够字:冻!

舒服,唔会好迫。冷气唔会好冻。

这是重点,一间食店,味道好系重要,但服务同时也好重要,会影响食客的心情。我一进入这一个店时,因为空的枱都有几张,当然希望坐一张大一点,舒服一点的,老板娘原本坚持比一张四人枱我,但另一位男老板坚持要我地坐二人枱,怕有四人黎到会冇位坐,但系空既枱有好几张!当然最后我都系被安排坐二人枱,但系男老板既说话已经令我感到唔舒服(个人观感)!之后青咖哩上枱后,佢又细细声话食青咖哩都唔叫白饭送,态度有点差。最后,我问佢有没有冻水或室温水,佢态度差到同我讲,冇冻水,要饮就饮啤酒。就这一位男老板的态度,我个人真的很不满!就算食物味道好,不代表你态度可以差!

唔错,唔会好差。

都几抵食,只系个生虾贵了一点点。其他都唔错。
2013-06-18
生虾沾酱
泰式生虾
SINGHA啤酒
青咖哩鸡
串烧(鸡软骨,猪颈肉,金菇肥牛)