2023-03-26
我系韩国炸鸡嘅fans,喺旺角好难揾到一间我啱心水嘅炸鸡除咗 Yadllie Plate 🐥 室内装修走韩风路线,店员年青打扮,就像韩国少女,令到用餐气氛都变得青春热血。酱油鱼介汤锅 + 乌冬好怀念喺韩国街头扫街食鱼蛋,又好想食日本嘅关东煮,咁就一于叫个酱油鱼介汤锅 + 乌冬怀念一下,回味那种风味。小火炉慢慢细火保持温度,鱼介汤底好清甜,不同款式形状的韩式鱼糕,一串串整齐排列,串好食既时候特别方便。鱼糕鲜味食落有弹性,吸收了汤底精华味道,味道跟韩国地道餐厅吃到的差不多,本来想加辛辣面,唔食得辣嘅朋友最终都系加咗乌冬,男士可以增加饱肚感,其实份量都几多,几个朋友 share食都好开心。惊喜二重奏原味炸鸡,美国安格斯肉眼呢度最有惊喜嘅系炸鸡🍗真系好好食。原味炸鸡四件,少吃多滋味,炸鸡原来用压力油炸锅炸,人手上干粉特别薄薄的一层,所以炸鸡入口皮脆而且薄,肉嫩多汁,一食难忘!秘制酱汁更加不能少,用上廿几款天然材料制成,高质味道有特色,钟意蘸酱汁食炸鸡的配搭。美国安格斯肉眼放在高温热石上枱,远处就闻到浓郁的牛香气四溢,可以控制牛扒几多成熟,牛扒有牛味,口感几好,味道不错,不用点酱汁都好吃,十分出
酱油鱼介汤锅 + 乌冬
惊喜二重奏
原味炸鸡,美国安格斯肉眼
美国安格斯肉眼放在高温热石上枱,远处就闻到浓郁的牛香气四溢,可以控制牛扒几多成熟,牛扒有牛味,口感几好,味道不错,不用点酱汁都好吃,十分出色。
芝士牛肉玉米片
这个Nachos 有一层牛肉和芝士,下面大堆粟米片🌽食粟米片夹著芝士牛肉,铺满芝士和牛肉最真材实料,焗得香脆可口,口感丰富,牛味仲非常浓郁,仲有浓郁芝士香,唔错。
韩式烧腩串
强力推介韩式烧腩串,真系好有惊喜,好钟意甜酸韩式酱汁,有咬口的猪肉粒,腩肉油香满溢,肉质鲜嫩,中间仲有烧菠萝🍍车厘茄,梅花间竹咁食,味道酸酸甜甜一流。
仲有沙律菜、炸洋葱圈、柚子酱沙律,清新开胃,同朋友分享真系啱晒!
柠檬鸡沙律
摆盘特别精致,铺满鸡肉、芝士、柠檬汁沙律🥗入口清新。
蓝莓乳酪沙冰
蓝莓鲜甜味配上奶香乳酪味道,唔会太甜啱啱好。
青柠薄荷沙冰
清爽冰凉,感觉好 fresh。
草莓雪冰
甜品摆盘非常精致,草莓绵绵的雪花冰,鲜甜士多啤梨,牛奶冰味道甜甜地,再加上士多啤梨酱,雪糕口感超丰富,味道好夹!
记得要 book 位,Walk in 未必食到㗎!如果 Lunch 时间去食有折扣优惠,CP值更加高!