2012-11-18 438 浏览
摆明知道出品差都要嚟食, 无计, 做义工大晒喺祖尧商场食饭, 一系地下茶记 (不过铺头细, 时常无位), 一系酒楼, 一系去KK食咖喱, 最后就系选呢间(实有大把位)时间紧凑, 拿拿林食完走人 福建炒饭$38连热饮 ... 一上台见到用肠仔做𩠌已打个突, 其余𩠌料有虾仁、叉烧粒、菜梗、什豆;炒饭底几香而且炒到粒粒分明, 炒饭用蛋的份量算很慷慨 芡汁份量刚好地把炒饭包住, 杰杰质地亦无把饭浸死 味道浓淡都调得恰到好处;唯独虾仁, 都知道一定是雪藏虾, 但为何虾带腥味???黑椒鸡球炒面 $36连热饮 ... 最初送来时心底还在暗骂......「有无搅错, 鸡球变鸡丝」但食过之后就庆幸厨师无用鸡球是正确的 鸡肉有被化学催毁过, 正常呀! 但催毁到完全无鸡味 OK算! 最奇怪是无味鸡肉咬落「有渣」 嚡的粗质的口感, 真正系「不吐不快」 ; 炒面有炸过但炸得唔透, 囗感硬又硬唔晒, 软又无真正咁软 黑椒汁得个「辣」字, 唔香兼淡味接近$40一个餐, 你俾番我, 好吗?
摆明知道出品差都要嚟食, 无计, 做义工大晒

时间紧凑, 拿拿林食完走人

芡汁份量刚好地把炒饭包住, 杰杰质地亦无把饭浸死

」但食过之后就庆幸厨师无用鸡球是正确的
鸡肉有被化学催毁过, 正常呀! 但催毁到完全无鸡味
OK算! 最奇怪是无味鸡肉咬落「有渣」
嚡的粗质的口感, 真正系「不吐不快」
黑椒汁得个「辣」字, 唔香兼淡味

接近$40一个餐, 你俾番我, 好吗?
2012-11-16