2020-10-26 88 浏览
行过新都城见到呢间未见过嘅新餐厅,就新屎坑咁要试一试啦!其实睇佢嘅餐牌系几吸引架!就系咁吸引左我入去啰!我地一家三口去到,因为系lunch time,所以人都多,但我先用Apps排队,所以5分钟都唔洗就有位啦!其实我地一坐低已经有三碟前菜,真系不值一提吖!芽菜完全无味,个白萝卜睇到都唔想食呀!我地叫左一个lunch set:牛骨汤拉面,儿童餐,芝士泡菜煎饼,紫菜肉松蛋卷, 流心芝士条。牛骨汤拉面属于正常,唔系好突出,但啲拉面有好大嘅碱水味,个汤食唔到牛味,汤入面有几旧牛肉,叫做可以入口啦!至于芝士泡菜煎饼同紫菜肉松蛋卷呢,好似油浸咁,煎饼底面嘅吸油纸都变左透明啦!而载蛋卷嘅器皿都充满油。我明呢两样菜都系用油嚟煎,但个人觉得多得过火左!味道方面呢,煎饼其实充满芝士味,系ok嘅!蛋卷嘅味道都系可以接受嘅,如果改善埋油呢个问题会好好多!另外儿童餐方面,小朋友拣左牛肉杂菜手卷,其他跟餐嘅有薯条、炸粉丝猪肉饺、炸鸡肉棒!由于好多野都好热气,我迫小朋友要食晒个唔热气嘅手卷先,其他佢每样都食左d!我食埋小朋友食净嘅,味道正常,无咩大惊喜,但小朋友好钟意,因为系用架飞机载住嘅!流心芝士条,一d都唔流心

紫菜肉松蛋卷

流心芝士条,一d都唔流心啰!又唔系好芝士。。。感觉麻麻地!

总括呢讲,呢间餐厅无令我想再去啰!食物的味道平平!油太多啦!有d失望!