2023-12-29
走进咗呢家餐厅,首先扑鼻而来嘅就系一股香气,听落简单嘅鲍鱼同带子,但喺呢度竟然可以变成一道道惊喜大餐。鲍鱼嘅肉质真系咁嫩滑得黎,那种真材实料的口感,平时根本食唔到啊,而𠮶个鲍鱼肝酱,滋味浓郁得黎又唔会盖过鲍鱼原本嘅鲜美。跳一跳嚟到带子,肉质爽口,一啖落去满嘴生津,实在太正了!🌊喂喂喂,千其唔好错过咗佢哋家嘅鹅肝,配埋ham汤,好似逛咗一转法国名店咁,啖啖肥美之至,𠮶种绵滑嘅感觉,真系无得顶!烧娃娃菜配波椒酱,爽口开胃,品尝到嘅每一啖都有种清新嘅感觉。然后转战主角,M7和牛真系把我恨不得想喺度留宿,肉质软嫩,点缀嘅通菜酱味道新鲜,配搭得黎就系巧妙无比,哗,太有创意了!😲饭后嘅甜品,仲要话你知,雨前龙井Pana Cotta同Brown Bread Ice Cream,解甜中带嚟一种清新,换咗啲传统嘅甜品口味,绝对值得一试!整体嚟讲,每一样嘢嘅味道、质感、配搭都系咁上下激动人心,真系一个非一般嘅美食之旅。🍰总结,就系好食到不得了,让人回味无穷,味道爆灯,你下次要食好嘢,记得唔好错过呢间餐厅啊!💯