2016-05-10
近呢几年观塘工厦愈黎愈多野食,之前番part-time经过附近拎左呢间铺既宣传单张,今日一完sem 就同friends黎试新野!今日6点左右上到去,可能岩岩开张既关系,完全无乜人,直到差唔多食哂先有人黎,感觉就好似我地包场咁!正!劲静又舒服,d歌又好听。原本打算食下午茶,因为穷学生都无乜钱,点知咁转餐牌,就唯有叫西餐啦(呢间野有台式野食,但我爱意粉多d)!同几个friends share 都唔太贵,正常dinner 价!性价比高今日试左个虾汁虾仁意粉,睇落无咩特别,但闻落好好好好好香,一食正到爆!呢个真心推介!加左好似$35 转做set,有salad、汤同野饮,野饮转左做珍奶,不过不失啦!珍珠奶茶间间都差唔多架啦!Salad比想像中好食!以为系颓废细salad,估唔到又几大碟wor,而且味道都好,由于我唔嗜酸,所以觉得有少少酸,但d friends 话都ok, acceptable,话系正常酸度。由于本人是蘑菇汤发烧友,见到汤无得拣又无蘑菇汤alacarte,所以临走时问左个靓女老板(应该系老板挂)会唔会有蘑菇汤,个靓女话会陆续推出!!!!好期待!可以再一试~呢间餐厅同friends
呢间餐厅同friends gathering reu 一流,地方都算大,夜晚又唔洗同人逼,等十世位都等唔到!见到好似星期六日可以比人租场搞party绝对会番黎食过!!
P.S. 开头谂紧点解放低左menu之后无人黎serve lol 原来呢间野行自助路线,要自己去cashier比左钱先,差少少柒左 西餐厅呢个style 几得意!
虾汁虾仁意粉
套餐沙律