2019-02-19
平时同fiancé比较钟意食昭拍耶,不过比较贵,今次食返平啲。见到呢间都几抵咁,就试下!一黎到俾左杯水我地,好似讲左句野但又听唔清楚,然后再望望隔离枱都系两个人,都系得一杯水,所以我地相信佢个句系洗筷子。最后好肯定系用黎洗筷子,因为佢收起杯水之前问我地洗完筷子未😂😂叫左三样野:猪肉碎生菜包、酱酱炒饭同泰式炒椰菜苗。上菜速度好快,十分钟内上晒三样野。猪肉碎生菜包辣辣地,未至于辣到痺,味道普通无惊喜。虾酱炒饭一上菜我地就心心眼😍因为俾佢个心心造型吸引左,可惜食落太湿,唔够干身,而且食食下咬到粗盐,好咸,有啲盐系直头见到,即刻要挑出黎。佢啲泰国腊肠系切粒炒埋系饭入面,唔系一块块咁。虾酱味都出既,但个饭湿同有盐未溶扣晒分。呢排食亲椰菜苗都成80-100蚊,呢度60蚊又几抵!分量都唔算少,泰式炒唔系好辣,属于微辣,金泰食个碟比,味道差不多,重要平啲多啲!而且唔会唔够椰菜苗,跟住搭啲芥兰想收我地正价咁奸!