2018-11-27
由于系西环返工,Lunch当然要多啲发掘附近既餐厅,睇下有无咩隐世既美食或者尝下新。呢间大头虾东南亚餐厅睇落唔算起眼,系同事介绍先去试,但食过一次之后,就变左我帮衬得最多既餐厅之一。海南鸡喇沙今次想介绍俾大家既系呢款海南鸡喇沙,首先必须要赞下呢间既海南鸡,唔单止肉质滑嫩唔嚡,而且系无骨海南鸡,岩哂唔识又懒得lur骨既人。而佢既喇沙汤底味道十分浓郁惹味,唔会过辣呛喉,想食喇沙又怕太辣而却步既人不妨一试。如果你想食海南鸡饭,佢仲有得俾你拣白饭或者油饭添。唯一可以改善既系部分服务人员既态度,可能我去亲都午饭时间,过于繁忙,试过食完野都未黎野饮,向服务人员追单时态度吊儿郎当,但都有作出跟进。未试过呢间既经过西环真系可以入去食番个lunch/dinner,的确几好味。
海南鸡喇沙