2020-06-13
已经有一段时间冇食酸菜鱼疫情关系冇办法香港都有得食酸菜鱼嘅地方都好似越来越多,但系要做得惹味嘅地方就唔系咁容易揾到。唔知系边度睇到介绍呢个地方食酸菜鱼新店开张 好似两间分店一间喺香港仔就一间喺奥运。地点选择就唔算最方便但系就避免左人太多嘅困扰。今日去左奥运店食。我哋都系由旺角行过去,都行咗15分钟先到 夜晚六点几去到,近门口嘅座位已经坐满左七至八成。应该都有啲人气新装修开业关系好新净,光线充足地方尚算阔落,我哋睇到餐牌其实选择唔算太多但系冇所谓因为我哋都系一心谂住嚟食酸菜鱼太多嘅话我哋仲会有选择困难症最后拣咗个普通份量嘅酸菜鱼$208 辣加寛粉$20仲拣咗个蒜蓉青瓜、冷泡茶hk$22同豆浆等咗大概15分钟就开始嚟咗个酸菜鱼份量好足,汤底鲜甜 够酸够味 都拍得住反大6时食太二既感觉同味道鱼肉滑溜 唔错 叫埋个白饭 正好满足,边食边饮我觉得在香港用呢个价钱食到咁的质素算好唔错。会再反泥食!温馨提示大家去之前最好打电话去问下仲有冇鱼卖,平日时间星期三7:00钟已经听到佢哋话差唔多卖晒,7点半直头系最后一条。其实仲想试佢嘅红糖糍粑但系实在太饱啦下次有机会再食啦
疫情关系冇办法
新装修开业关系好新净,光线充足
地方尚算阔落,我哋睇到餐牌
其实选择唔算太多但系冇所谓
因为我哋都系一心谂住嚟食酸菜鱼
太多嘅话我哋仲会有选择困难症
最后拣咗个普通份量嘅酸菜鱼$208 辣
加寛粉$20
仲拣咗个蒜蓉青瓜、
冷泡茶hk$22 同豆浆
等咗大概15分钟就开始嚟咗个酸菜鱼
份量好足,汤底鲜甜 够酸够味
都拍得住反大6时食太二既感觉同味道
鱼肉滑溜 唔错 叫埋个白饭 正
好满足,边食边饮
我觉得在香港用呢个价钱食到咁的质素
算好唔错。会再反泥食!
其实仲想试佢嘅红糖糍粑
但系实在太饱啦