2022-11-11
路经尖沙咀诺士佛台,上OpenRice 见到附近有烤鱼食!作为川菜铁粉,又点能够错过呢😂位置相当容易好揾,上到去餐厅位置开扬⋯⋯坐得都算舒服。我们一行四人,被安排到VIP房☝️我哋嗌咗四个𩠌,但我重点推介两个盐焗大闸蟹🦀大闸蟹大家都系清蒸食得多,老板推介试吓盐焗,效果真系有啲惊艳🤗盐焗嘅大闸蟹出嚟嘅效果比较干身,入面嘅蟹膏效果更加紧致,非常好味😋烤鱼🐟因为我老婆系云南人,所以佢本来对香港食烤鱼都冇乜期望,结果一上枱佢只眼好似识发光😂闻到嘅味道已经知道呢间餐厅唔简单!我老婆呀用嘅香料喺香港一定买唔到,问过先知原来老板细致到香料都系从国内直接订购返嚟👍🏻味道真系好食到冇得讲,佢有好多种鱼选择,如果下多骨嘅朋友可以试吓江豚,滑得来冇咩骨😗同场加映:钟意饮黑啤嘅朋友可以叫返杯健力士饮吓。因为相对罐装支装,生啤会冇咁苦,饮起嚟个口感都好好多🍻同老板倾开计,星期四五六仲有现场歌手👨🎤行开来尖沙咀又唔知食咩嘅不妨上去试吓,一定有意外惊喜🤩
我哋嗌咗四个𩠌,但我重点推介两个
盐焗大闸蟹🦀
烤鱼🐟
同场加映:
同老板倾开计,星期四五六仲有现场歌手👨🎤
行开来尖沙咀又唔知食咩嘅不妨上去试吓,一定有意外惊喜🤩