餐厅: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
资讯:

都明中环地区野食系偏贵,但呢间野真系无性价比可言,而且份量偏少,已经系加左小食,分别加左蒸蛋同钟水饺 ,但食完完全唔饱,因为佢个面真系好细份,不过可能正宗小面真系咁细份 ,加面就要$10蚊,味道正正常常,但对比个价钱,5百几个like真系overrated ,可能期望越大,失望越大。要左两个套餐,分别系:豌杂面 + 罗汉果冬瓜茶 + 钟水饺 (另加$32)烧白面 + 酸梅汤 + 蒸蛋 (另加$18) +冰粉豌杂面比较特别系豌杂面,出面应该比较少见,味道正常,啲豌豆蓉加肉碎捞埋味道唔错,系几惹味,但未至于惊艳。烧白面烧白面个汤食落似台湾啲牛肉面汤,不过系辣版。烧白有6块,谂身易入口,但非常薄切 。呢个价钱我宁愿食台湾牛肉面。小食蒸蛋无特别,系个面多左层肉燥。钟水饺有6只,size同味道似鱼皮饺,系ok嘅但钟水饺要另加$32,成set A+B+C变左$125 ($93+$32),但A+B系$83,姐系话$42先有6只鱼皮饺size嘅钟水饺,真系好唔抵野饮甜品冰粉正路野,之前系尖沙咀乌蝇馆食过都系差唔多。有山楂粒同青提子干,重有啲酒糟,比较特别。个人觉得要甜品(D)好过小食(C),因为见到唔
都明中环地区野食系偏贵,
但呢间野真系无性价比可言,
而且份量偏少,
已经系加左小食,
分别加左蒸蛋同钟水饺 ,
但食完完全唔饱,
因为佢个面真系好细份,
不过可能正宗小面真系咁细份

加面就要$10蚊,
味道正正常常,但对比个价钱,
5百几个like真系overrated ,
可能期望越大,失望越大。

要左两个套餐,分别系:
豌杂面 + 罗汉果冬瓜茶 + 钟水饺 (另加$32)
烧白面 + 酸梅汤 + 蒸蛋 (另加$18) +冰粉

豌杂面
比较特别系豌杂面,出面应该比较少见

烧白面
烧白面个汤食落似台湾啲牛肉面汤,不过系辣版。
烧白有6块,谂身易入口,但非常薄切 。
呢个价钱我宁愿食台湾牛肉面。
烧白面

小食
蒸蛋无特别,系个面多左层肉燥。
钟水饺有6只,size同味道似鱼皮饺,系ok嘅

但钟水饺要另加$32,
成set A+B+C变左$125 ($93+$32),
但A+B系$83,
姐系话$42先有6只鱼皮饺size嘅钟水饺,
真系好唔抵

钟水饺

野饮甜品
冰粉正路野,之前系尖沙咀乌蝇馆食过都系差唔多。
有山楂粒同青提子干,重有啲酒糟,比较特别。
个人觉得要甜品(D)好过小食(C),
因为见到唔洗加钱个啲小食 ,
系用只豉油size嘅碟装,份量小到一个点,
罗汉果冬瓜茶同酸梅汤不过不失,
酸梅汤无写明冻热,上黎系暖嘅。

Overall
姑勿论个价钱,
整体味道只系正常,
出面有更多更好选择嘅川菜。