已经听到几个乡下都系湖南,住系香港嘅朋友介绍呢一间鱼粉,今日终于去试咗!!!.老板好好人,因为我第一次食,佢提醒咗我辣度系点。我叫咗一碗鱼腩粉,我平时食鱼唔多钟意食鱼腩,因为觉得有少少腥味,钟意食背脊肉多啲,但系我又觉得食鱼粉应该要试吓佢啲鱼,但系我又唔食鱼头,所以试咗佢个鱼腩。份量好多,鱼腩有成5~6旧,啲鱼一啲都唔腥,好入味,唔系就咁水煮嘅,系有味嘅,而且非常淋,啲骨都好大条,好方便整出嚟,不过食嘅时候都要小心啲,真系超级好食🥹🥹🥹。个汤底酸酸辣辣,好开胃,我系成碗食晒。我叫咗小辣,但系可以接受,类似谭仔嘅二小辣度,如果唔食得辣嘅朋友可以叫BB辣。叫咗一碟豆角,个豆角都系超级好食,不过都几辣😂最后食唔晒。食到一半有客人请食西瓜🍉🤣🤣🤣有好多熟客都同老板好好倾,可以见到呢一间舖头,都有唔少熟客,而且好多可能都系湖南人☺️好有人情味。非常之推介呢一间👍🏻👍🏻👍🏻得闲又会再黎食过😎

叫咗一碟豆角,个豆角都系超级好食,不过都几辣😂最后食唔晒。

非常之推介呢一间👍🏻👍🏻👍🏻得闲又会再黎食过😎
2022-04-27