2022-04-30 83 浏览
这间苏妈.苏妈马来西亚茶餐室位于荃湾大坝街嘅店舖,而加去唔到旅行都可以食到道地嘅食物☺,店面环境好有马来西亚风味🤔,每一款嘅食物都好有当地嘅味道特式,而食物嘅水准都算唔错!.椰香咖央多士 $32呢碟咖央多士系店舖必食之一🤔,金香脆口嘅外皮😙闻到椰香,咬入口相当之脆口配埋D咖央酱😋,带点外脆内甜香我觉得真系唔错!.槟城福建虾面 $62呢一碗福建虾面卖相味道好有当地味道🤔望著好似好好味,配料有猪腩肉 、通菜 、 芽菜 、 虾 、鱼片 、蛋份量十足😮,猪腩肉隔住每一层都好入味带点腍身😋,虾肉大大只都好鲜味带点爽口,鱼片口感爽口完全唔觉得有腥味,尤其是佢嘅汤底味道十分之浓郁好重虾香味😙😋,而味道够哂惹味配埋D油面食更加美味👍值得一试!.汤咖喱面$58呢一款咖喱面卖相吸引🤔,色香味😙😋都有,佢嘅配料有豆角 、 豆卜、芽菜 、薯仔 、薄荷叶 、鱼蛋 、鱼肉卷、酸柑汁,第一啖辣口佢嘅汤底味道好香咖喱味😙够哂浓郁又惹味😋超正,佢嘅米通粉卖相特别🤔,食到入口口感烟韧沾满D咖喱汁更加好味道😋!.热马来西亚拉茶 跟餐$17冻冬瓜龙眼茶 跟餐$25呢两杯饮品好有当地嘅味道🤔,拉茶味道都好有特色,杯面满满嘅泡沫

椰香咖央多士 $32

槟城福建虾面 $62

汤咖喱面$58

热马来西亚拉茶 跟餐$17
冻冬瓜龙眼茶 跟餐$25
呢两杯饮品好有当地嘅味道🤔,拉茶味道都好有特色,杯面满满嘅泡沫😮散发拉茶嘅香味😙而味道都几好😋!

冬瓜龙眼茶望著冇乜特别🤔,饮到入口味道带点清甜味😋,有冬瓜清润龙眼嘅香甜😙,两者十分之相配一凉一燥真系几好!

2022-04-26