2024-02-10 235 浏览
一行到美食区,香气已经四溢,排队人龙前面嘅和风便当,叹过落肚现捞嘅感觉!我今次拣咗日式便当嚟一啖喇,份量好够嗲,精致得滞。随便一款都有得送杯抹茶,饮落去暖笠笠好消暑。话咁快就讲下我把口福嚟。🍱先讲下日本汉堡扒,煎得啱啱好,肉汁收晒入口,呢个juicy度真系正!佢嘅配菜多到嚟,玉子烧滑嘟嘟,蜜糖豆吱唧脆,简直系一场味觉嘅乐园,层次分明,全副武装起嚟对抗任何饿鬼上身,几好食㗎嘞!叉烧饭,豚肉焗哂层糖渍汁液,阵阵焦香打咗个头香,呢个肉质腍滑,唔腻口,饭粒吸满咗肉汁,食落去,咁软滑,咁香甜,真系食咗都要赞好!椒丝配彩椒爽口,蘑菇猪肉卷又多汁,味道协调得好靓仔。饱餐一顿下嚟,仲想话你知,便当盒真系装得满满登登,好过瘾☺️。每款配菜都有自己嘅特色,啖啖肉嘅满足感,夹埋呢啲新鲜靓野,实在系一个大餐!入口即化,笑容满分,真心推介!👌👌👌