2019-08-14 1096 浏览
礼拜六晚两个人去食 本来系门口见到有个二人套餐 觉得几吸引 决定入去试. 后尾点菜先知weekend无套餐.睇完一轮餐牌之后, 就叫左一个蟹肉番茄salad(头盘),白酒煮蚬(头盘)同埋一个羊架6成熟(主菜), 再加一杯可乐首先上既系salad 用一个cocktail杯装住 底层系salad菜 中层有d番茄粒 面层系蟹肉碎 然后再加salsa酱. 食落第一啖 几fresh. salsa微辣 加上番茄同蟹肉 酸酸甜甜 配搭得唔错. 但系呢个salad价钱为158白酒煮蚬既性价比较高 88蚊一客. 蚬都几大粒 酒味好香 一摆上台已经闻到好吸引. 同埋重点系 无咩沙或者碎壳最后上菜系羊架 我地叫左6成熟. 一份羊架total有4块 头两块比较细块既都有8-9成熟 之后两块比较大就大概7-8成 但系大既两块就比较'un' 味道唔算特别 收288一份. 反而最好食系伴菜既薯条 每一条都好香脆 但系唔会有油腻既感觉 令人会追住食. 羊架同薯条下面有一块烧菠萝 烧烤味唔突出 但系菠萝都算几甜.由于餐厅面积比较大 所以会有好多部座地既冷风机 如果风口位对住会好冻 但系吹唔到就会觉得热.同埋餐厅灯光比较

同埋餐厅灯光比较暗 见到隔离台有个小朋友要开手机电筒尼睇menu. 座位上都上算舒服. 因为餐厅有projector, 所以感觉如果睇足球既会唔错.

总括尼讲, 食物味道都ok 唔差. 但系呢个价钱相比之下就会觉得唔太抵. 后尾我地仲叫左一支可乐 埋单631.