2024-03-01 74 浏览
呢间餐厅几有西餐氛围,灯光略为昏暗,播住柔和动听嘅音乐,酒吧枱上小饰物嘅摆设衬托出西方嘅风格,同自己嘅另一半得闲过嚟撑吓枱脚都唔错!不过如果平日夜晚嚟嘅话都最好先订枱,因为人流都比较多~✎ 香料牛油烤春鸡伴印度香饭饭粒粒干身,饭与饭之间飘散住印度香料味,味道相对较浓,但系系惹味𠮶种˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵春鸡嘅肉质对比出面其他餐厅相对较软嫩,亦几大只~而春鸡嘅酱料似乎加咗牛油,牛油作为调味元素真系一流~令到整碟更加香口。份量亦算大份!✎ 自家制蒜香四川酱大虾炒意大利粉虾质感爽口新鲜 ,意粉少少creamy,偏水啲 ,不过都好好味,少少辣~✎ 咖啡拖肥榛子朱古力千层酥配香草雪糕甜苦交叠,口感幼滑,层与层之间超松化!而香草雪糕表面好似加咗焦糖酱,味道更香甜同时多变,唔会斋系香草味咁dry ~✎ 70%比利时鲜奶朱古力微苦,伴随住淡淡奶香,饮落有种食紧比利时朱古力嘅感觉⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎

✎ 香料牛油烤春鸡伴印度香饭

✎ 自家制蒜香四川酱大虾炒意大利粉