2024-01-17
喂,啱啱食完一顿超正嘅印度餐,攞手机出嚟实唔住要同大家嗌下嘢。咱们今次点了一份Lamb Biryani,喂,啲印度香米真系梗系好食到喊,有种独特嘅飘香,彷佛可以闻到其中混合咗丁香同孜然嘅香气,羊肉又嫩滑又够哂味,食得我真系心花怒放😍。话时话,个Aloo Paratha仲带嚟一种好home感嘅暖呼呼感觉,薯仔烤饼外皮闲得黎有啲弹牙,薯蓉馅料又香又有叮咚,不过就真嘅可以再重啲口味。D畀个Mango Lassi喺旁边嗌嘢,浓稠嘅芒果汁加上乳酪,经典得嚟又滑又香,嗲晒!啲Amritsari Naan同Garlic Naan我就真系要赞下,酥脆够晒层次,泠唔到就食得出果份心思。Garlic Naan喺蒜香同芫荽嘅夹击之下,好似享受咗个spa咁,令人一啖接一啖。至于Madras chicken呢,椰汁咖喱鸡就真系够晒Creamy,又唔会太辣,真系同烤饼夹得嚟夹去够哂档次。嗱,个店布置得好有feel,入去𠮶阵间接被香料氛围包围,好似行咗去印度𠮶边咁,正!下次仲想再试吓其他款!👌🥘🌟