2022-09-11 607 浏览
今日黎到佐敦主打星马菜既南洋餐厅,店舖面积唔大,但非常干净企理,墙身亦有代表星加坡既油画可以打下卡✨✨岩岩过左 lunch time,佢地有唔同既 tea set,我就点左香茅猪扒斑兰椰浆饭 $48,猪扒都腌得几香煎得岩岩好,而且肉质好淋但又唔系话用梳打粉那得好劲个种,不过下午茶果然系份量都几细下😂😂😂我当正餐黎食就唔系好够饱,不过胜在都好食既😝朋友就拣左海鲜喇沙掺掺 $45,个汤底都唔太味精或过咸都可以饮,有人种面捞埋一齐,面既份量就岩岩好够女仔食,面头有虾,蛋,鱼蛋,蟹柳,豆卜,都几丰富既〜服务就正正常常,如果食物呢个价钱多返少少会开心啲😆晚市见到单点有好多唔同菜式,或者揾日都可以再挑战下