2024-10-25
10月中终于食到朋友9月尾嘅生日饭😅佢拣咗呢间日式cafe,虽然座位唔多,但平日夜晚七点几去到唔使等位直接入座~原本我哋想叫一个一人餐再加一个单点意粉,但系套餐包嘅巴斯克蛋糕指定咗口味冇得转,所以就决定全部单点👅吃茶店拿玻里意粉意粉弹牙带啲番茄味,无乜汁比较干身香肠似普通鸡尾肠,冇香草味亦冇乜油脂香味,非常普通😅👅浦烧鳗鱼玉子关西风意粉呢个意粉味道同佢个名称完全相符,不过原来呢个味嘅意粉我同朋友都觉得几奇怪唔太夹😅😅鳗鱼同玉子就系正常水准~👅焙茶巴斯克芝士蛋糕焙茶味唔算好突出,我自己会钟意实少少,呢款系比较Creamy偏软身👅Syphon (Yunnan)餐厅有张隐藏嘅虹吸咖啡餐牌,可以自己拣咖啡杯款式,朋友试咗中国制带士多啤梨味个款,佢话都OK ,不过成$70一杯个人认为有啲贵🙈原本都想同朋友倾耐啲叙下旧,但系餐厅8:30已经闩门,同埋背景播住比较嘈吵嘅音乐😅😅如果唔介意都可以试吓#soniacoffee #日式Cafe #新世纪广场 #moko #旺角餐厅 #旺角西餐 #西餐推介
👅吃茶店拿玻里意粉
意粉弹牙带啲番茄味,无乜汁比较干身
香肠似普通鸡尾肠,冇香草味亦冇乜油脂香味,非常普通😅
👅浦烧鳗鱼玉子关西风意粉
鳗鱼同玉子就系正常水准~
👅焙茶巴斯克芝士蛋糕
👅Syphon (Yunnan)
如果唔介意都可以试吓