2014-11-20
琴晚同朋友嚟晚餐, 由于时间尚早, 只有零丁客人。**侍应姐姐都几串架, 一副唔想做你生意咁! 我地听到佢对其他客人嘅态度好差~! 话说, 有张2人枱放左几个啤酒杯晌度, 第一次有2个女人入嚟想坐, 个侍应姐姐已经喝佢地, 话哩个位唔比坐。之后有个老婆婆入嚟, 唔想坐BAR位, 想坐2人枱, 由于婆婆已经坐嚟左, 阿侍应姐姐又系好唔满意咁讲, 哩个位系唔比坐, 不过你要坐都得~!**(哩度系收加一服务费, 哩D就系名符其实嘅比钱买难受喇~!)坐底睇一睇枱面嘅MENU, 其实我系有冲动想走人去隔离居酒屋食。首先, 食物选择嘅种类唔多, 同埋好多都要加钱买配料, 而且价钱都唔算抵。--普通拉面HKD74左右, 系连义烧同蛋都都冇嘅。--叫要义烧拉面HKD94左右, 先有义烧, 但冇蛋。--如果想有齐哂义烧同配料, 就要叫特制拉面HKD99(另外收加一服务费)先嚟, 黑芝麻担担拉面, 味道麻麻地, 又冇咩配菜, 连基本嘅荀都冇。再嚟, 冇蟹肉嘅吉列蟹饼, 我食到嘅只系薯饼包住D沙律酱。最后, 别制咪噌拉面, 义烧好食, 够淋, 汤都够浓, 蛋虽然系溏心但个味好腥, 已经COVER哂个酱油味,
--普通拉面HKD74左右, 系连义烧同蛋都都冇嘅。
--叫要义烧拉面HKD94左右, 先有义烧, 但冇蛋。
--如果想有齐哂义烧同配料, 就要叫特制拉面HKD99
(另外收加一服务费)
先嚟, 黑芝麻担担拉面, 味道麻麻地, 又冇咩配菜, 连基本嘅荀都冇。 再嚟, 冇蟹肉嘅吉列蟹饼, 我食到嘅只系薯饼包住D沙律酱。 最后, 别制咪噌拉面, 义烧好食, 够淋, 汤都够浓, 蛋虽然系溏心但个味好腥, 已经COVER哂个酱油味, 面都唔错, 不过好快就淋身。
题外话/补充资料:
总括嚟讲, 味道系唔错, 但未去到值哩个价, 而且选择唔多。
另外, 员工态度真系好紧要, 我同我朋友都觉得侍应姐姐好似同食客有仇咁, 好怕去D气氛咁差嘅地方食饭。大家都系想开开心心食个晚餐, 如果入到一间店, 服务态度差, 真系几好食都系假。