2012-09-15
无任何头绪情况下,见到啲间韩国野,横掂未食过,咪试下啰。叫左两款「美食」,分别47蚊的猪肉石头窝饭同60蚊的泡菜汤饭。点菜五分钟后,首先黎到系石头窝饭,心谂咁快0既,点知系度捞啲饭时,一声吱吱声都无,配菜底系白饭,又无汁又无味道,问佢拿豉油,仲要俾麻油我啰(咩料呀),啲下野我忍你。谁不知好戏在后头,泡菜汤饭黎埋喇,色水怪怪的,个味又唔知想点,夹起面头旧豆腐,然后下面竟然系肠仔,仲有午餐肉添(天呀!!虽然我唔系韩国人,但我都曾经系梨乜园或金巴利道啲韩国餐厅食过泡菜汤饭丫)。去到啲下,真系接受唔到啰,最终揾条友理论,最型系佢竟然大大声话自己间野系「正宗韩国食店」同个窝入面咪有泡菜啰,60蚊我唔系俾唔起,但都唔好咁丫,经过一番争论,佢都肯取消啲款「极品」,60蚊竟然叫我食肠仔餐肉,咪玩啦!!!另外一件搞笑事,见到其他食客的单唔系落漏就系落错,人手又错配,负责斟茶竟然落单,落单0既去斟茶,叫外卖的人等左半粒钟话仲未有。好心佢地关门几日整理下内部工作先开业啦,若果唔系好快拜拜喇,哈哈。。。