2023-10-31 505 浏览
星期一,做完体验,排队去完三间银行及邮局,已经过咗五点,一整日无嘢落过肚,行经观塘广场,嚟到呢间食啲嘢,左睇右睇,决定叫个三𩠌面,面底要咗车仔面档少有嘅上海面,三𩠌叫咗凤爪、鸭肾同猪皮,面底$22,鸭肾$10,凤爪同猪皮,每样$6,一共$44。面底乜都无,都要$22,相比谭仔有咁多配菜,如果我无记错的话,都系收$28,咁我宁愿要谭仔嘅面底啦,虽然上海面底配车仔面嘅𩠌系有啲特别。呢度啲𩠌嘅价钱,若果同谭仔或同级嘅面店比,价钱算合理,但比较埋个格局,就自然觉得佢贵。味道方面,无论系上海面或车仔面嘅𩠌,都属中上水平,但完全唔会有种非食不可嘅感觉,止下心瘾可以嘅,但全港性价比高过佢嘅,都绝对揾到。