2017-07-15
我哋一行四人见佢哋新开咪试下啰,$208 位半任食,掋到烂㖞,包一个煲 + 美国安格斯肥牛片 + 豪华海鲜拼盘 + 蔬菜篮 + 任食火锅料 + 任饮汽水。个煲都有几个𩠌拣,我哋拣咗火焰台山五味醉鸭,贪佢识喷火嘛。啲鸭索晒啲酒精味,又炆得够稔,好鬼好食。美国安格斯肥牛片 呢碟牛果然系镇店之宝,食落啲肉松软,入口即溶嘅感觉,而且无任何雪嘅味度,啲牛食左落肚但啲牛味重留住系口道,真系好好味呀!!!豪华海鲜拼盘嘅龙虾,鲍鱼同虾就 fix 咗嘅,而其他海鲜就睇下当日有咩新鲜而俾。我哋仲有青口,蚬和蟹,真系好丰富!虾估唔到有咁多虾,总共有8只,放入去好快就熟,食落有鸭嘅秘制浓汤味,肉质鲜甜爽口,果然新鲜!有我最钟意食嘅青口,都几大只而且入口完全无沙,可惜太小啦!如果可以多两只食就好啰 (因为我真系青口控)。蚬就不得了,好有鲜味而且啲蚬肉好弹牙,不过就唔太多,同埋记得唔好“卓”太耐,唔系就会缩细到唔见左!😂😂鲜牛肉因为半自任食,所以都嗌咗个鲜牛肉试下。哇!同一开始个美国安格斯肥牛片真系争好,唔系话佢唔好味,只系食过靓嘢反唔到转头,啲肉质明显系差啲,只是普通料 。原来后面一直有只狗仔lay 埋咗系枱底
鲜牛肉