餐厅: 華姐清湯腩
资讯:

华姐清汤腩真系foodki既最爱,由以前中学已经成日去食,当时仲系好似23蚊碗,而家已经加到40蚊。当时既我,华哥仲会送杯豆浆比我饮,而家我老啦,无豆浆饮啦。当时仲会见到华姐坐系到看舖,而家已经见佢唔到,希望佢身体健康,长命百岁啦。啲野食真系加价加得好犀利,好挂住以前既价钱华姐清汤腩@天后清汤腩河(7.5/10)($40)foodki真系好钟意食佢,咁多年味道都无乜变。牛腩卖相超靓,牛腩纹理清晰,一睇就知焖超腍到无朋友,咬入口真系好腍,而且有超香牛腩味。汤底超清,呢到就睇到华姐既既功力,汤底超清但又唔会淡,清甜好味,非常好饮,配上河粉真系一绝!!
啲野食真系加价加得好犀利,好挂住以前既价钱
华姐清汤腩@天后
清汤腩河(7.5/10)($40)
清汤
清汤