2017-02-05
经过家附近的一间日本料理,被门口一张刺身塔的海报吸引,进去试试看吧。价钱系平。$108 起有刺身饭 set。但饭的份量细(右下𠮶碗竟然系用 miso soup 个碗,做到好似爆丼嘅视觉效果 😨),我六七成饱。我老公完全唔饱。牛脷完全唔及格。有骚味。唔落柠檬汁入唔到口。Yuck。刺身OK新鲜,唔算薄但也不算厚,但唔系特别 impressive。普通货色。刺身饭同醋嘅比例好差。我第一个感觉系好似缩咗嘅饭咁。一系就隔夜饭用多D醋掩盖个隔夜味。好差。要用大量酱油掩盖D 怪味。服务麻麻地。D waitress 系D 无水准o靓妹仔。一路开工一路各自吹水𠮶D 废青,唔比心机专心工作亦唔 pro。完全唔似 openrice D 人讲到咁 lam lam 脷。同埋呢间餐厅都要预 $200/head埋单架。连 tissue / 湿纸巾都无比客,真系环保。以后唔会再去。
牛脷完全唔及格。有骚味。唔落柠檬汁入唔到口。Yuck。
以后唔会再去。