2018-09-06 1352 浏览
自己非常喜欢食米线, 几次经过都想试厐佢, 今日咁啱过来湾仔做野,所以终于试左。 我叫左碗「猪肚大麻辣米线」 , 因为麻辣要加2蚊, 所以对佢个麻辣满怀期待。就咁睇d 色水, 就知佢唔辣, 不过唔可以以貌取面, 所以都系食左啖试味先, 如我所料, 一d 都唔辣。 咁好自然地,叫店员帮我加辣, 点知佢地唔想加比我, 要 扰攘左阵,厨房先比左碗辣汤我, ,可惜碗汤都系水稀稀, 我就咁饮左啖,都系一d 都唔麻唔辣,系有少少麻香味, 但之后有阵怪味。 咁都无办法啦,加左麻辣都唔麻辣,而且又有阵怪味,唯有就咁食啦, 食左啖猪肚, 正常水平, 系无味的, 虽然系佢餐牌推介的𩠌之一, 但完全睇唔出有咩咁特别? 唔通正常就系值得推介🤔🤔🤔好, 到d 米线, 一个字「淋」, 煮过龙🤦🏾‍♀️🤦🏾‍♀️🤦🏾‍♀️。 成碗面,唯一好食的系佢d 花生, 有d 味, 仲香脆。 食食下, 突然又有客话佢d 辣唔够,要加辣, 咁个疑似老板的人就帮佢加左辣粉,我见有辣粉加, 咁谂住会有返d 辣味,点知都系无甚何帮助😐本来满心期待,又换来无尽失望🙍, 麻辣仲要加钱, 完全唔值。 另外, 同事分别点左猪扒酸辣米线同自家制猪肉
猪肚米线
另外, 同事分别点左猪扒酸辣米线
猪扒酸辣米线

同自家制猪肉饺酸辣米线
都表示米线唔够酸辣
猪肉饺-正常
猪扒- 睇落好老, 但食落唔in , 够淋身

不过作为米线舖, 咁的作品🤦🏾‍♀️🤦🏾‍♀️🤦🏾‍♀️
2018-09-06