2024-03-13 641 浏览
早前去Table食嘢时行经,觉得佢门面光猛、开扬,而家终于有机会试下佢的早餐🍽️😙。早餐set系不同面包主食🍞+饮品(另有all day breakfast)。至于面包以外的热食(好似通心粉、面🍝),呢度就冇喇,估计呢点都局限咗餐厅的客源。早餐时段有个优惠系买面包🍞🥐可半价➕饮品,呢个优惠弹性得嚟又几吸引,我都留意到有约一半早餐食客都系拣呢个组合。朋友点咗牛油果炒蛋配酸种面包跟餐饮($48),而我就拣咗店内1款新出面包跟12安士鲜奶咖啡。牛油果炒蛋🥑🍳配酸种面包🍞:我冇份食,但上台时觉得几靓,唔知系巧合定系餐厅的烹调技巧,个炒蛋成朵花🌷咁,我以为系我错觉,谂多咗,但朋友话唔使讲都知系花啦😂!如果呢个系造型,咁就真系几特别,未见过呀~不过,个面包的份量有啲细~酒酿桂圆合桃酸种面包🫓:只系$22,买包仲可以半价跟任何饮品🥤,几抵。面包睇落大,但实际唔太坠手,重半磅多啲(~250克)。面包都足料,有桂圆同合桃。佢的味道较淡,以$22嚟讲,已经做得唔错,而且酸种面包好似健康啲,值得买嚟试下!👍🏻👍🏻👍🏻鲜奶咖啡☕:本以为餐厅的咖啡应该唔错,但事实却令人大失所望🥹。首先,唔理堂食/外带,一律用纸杯

牛油果炒蛋配酸种面包

牛油果炒蛋配酸种面包

酒酿桂圆合桃酸种面包

鲜奶咖啡☕:本以为餐厅的咖啡应该唔错,但事实却令人大失所望🥹。首先,唔理堂食/外带,一律用纸杯 ,连斟水都系用纸杯。另外,咖啡冇咖啡香,亦冇一般latte的creamy,佢比较「稀」,亦冇任何拉花🙈

以同一商场的早餐而论,Table的食物绝对比荳子烘焙出色,咖啡☕就不相伯仲,两间都唔得👎🏻。呢度的价格低略低,而且丰俭由人啲😝,面包🍞如荳子面包只系$12,再加上星期一8安士latte☕特价$9,加埋~$20就可以坐喺个咁四正的环境叹早餐,仲想点呢🫣?
$35 (早餐)
酒酿桂圆合桃酸种面包