早几日去马鞍山行街嘅时候食咗间CP值好高嘅泰国菜,估唔到2人份量既泰式火锅唔使2百就可以食到😍我地食左:👉🏻⭐️泰式火锅 ⭐️ $198汤底可选冬阴汤或原个椰青椰子鸡汤,今次我拣左冬阴汤🥣橙红色既冬阴汤底闻落好香,饮落酸香爽辣得梨又唔会太辣,仲带有少少甜味,口味几地道,令我愈饮愈想饮👍🏻入面既配料有:✨虾(3只)✨本来冇注意到,煮熟之后先发觉只虾原来系开左边,呢个位即刻有分加👍🏻 因为咁样只虾会快熟d同食既时候会方便左👍🏻✨花蛤✨✨肉类✨包括有:泰国牛肉丸3粒、泰国猪肉丸3粒、鱼丸3粒、猪肉片同鸡肉每粒丸都好爽口弹牙,肉味十足😍 猪肉片同鸡肉新鲜得梨分量都唔少✨蔬菜类✨包括有:唐生菜、青通菜、秀珍菇、粟米芯同蕃茄角✨泰国米粉✨成个套餐有肉有菜又有海鲜,咁多种类都算系咁,正常食量-定够饱,呢个价真系好抵食👍🏻叫左呢个套餐,仲可以以优惠价加配火锅配料同泰式小食😍所以我地加配左:👉🏻✨鸡肉 ✨ $58✨手打乌冬✨ $22✨鸡串烧3串✨ $24鸡肉嫩滑唔嚡口,点埋个秘制沙爹酱真系好惹味✨牛油香蒜鸡翼3件✨ $24鸡翼炸到外脆内嫩,牛油香蒜味好浓,香口都不得了✨香叶鸡3件✨ $24外皮微焦、内里滑嫩

我地食左:👉🏻

⭐️泰式火锅 ⭐️ $198

汤底可选冬阴汤或原个椰青椰子鸡汤,今次我拣左冬阴汤🥣

入面既配料有:

✨虾(3只)✨

✨花蛤✨

✨肉类✨包括有:

泰国牛肉丸3粒、泰国猪肉丸3粒、鱼丸3粒、猪肉片同鸡肉

✨蔬菜类✨包括有:

唐生菜、青通菜、秀珍菇、粟米芯同蕃茄角

✨泰国米粉✨

叫左呢个套餐,仲可以以优惠价加配火锅配料同泰式小食😍

所以我地加配左:👉🏻

✨鸡肉 ✨ $58

✨手打乌冬✨ $22

✨鸡串烧3串✨ $24

鸡肉嫩滑唔嚡口,点埋个秘制沙爹酱真系好惹味

✨牛油香蒜鸡翼3件✨ $24

鸡翼炸到外脆内嫩,牛油香蒜味好浓,香口都不得了

✨香叶鸡3件✨ $24

外皮微焦、内里滑嫩既鸡肉吸收哂外层斑兰叶香味真系好有风味

✨蟹肉蛋饼✨ $98

蟹肉蛋饼够哂厚身,蛋味香浓,蟹肉多多,用料绝对唔含糊😆味道又鲜又香,外酥内嫩,实在好有质感🤣

✨泰式青柠梳打✨ $28

梳打好够气,青柠味好突出,绝对系我饮过最浓味嘅一杯青柠梳打😍

✨冬阴鲜椰青茘枝特饮✨ $58

呢杯椰青特饮入面加入左香茅、柠檬叶、辣椒仔同荔枝;

饮落会感受到好香既香茅味、柠檬既酸香、荔枝既清甜、辣椒既刺激同清甜既椰青味,甜、酸、香、辣都齐晒,感觉好特别,真系好似饮紧冬阴功咁👍🏻

🏝️555 Thai Fusion

📍马鞍山鞍禄街18号MOSTown新港城中心4期3楼3001号舖

港铁马鞍山站B出口