夜晚10点几仲系铜锣湾, 想食宵夜, 但好多间糖水店都已经去过, 谂起地铁既鸿福堂, 行过去仲未关, 就叫左个红豆沙佢系即刻系个雪柜拎d包好晒既糖水出黎, 一睇: 呆, 完全冇谂过堂食系要食叮热既糖水拎黎既时候都算系咁, 佢揾左个杯装起佢, 仲好细心咁有埋个碟同tissue杯身好高, 搞到食到落下面既时候吴知点好讲埋野食本身先, 非常水汪汪, 完全吴起沙, 同埋料吴多, 勉强先捞倒d红豆同莲子上黎影相。就咁睇, 大家都估倒食味会系点啦……如果你话系红豆汤仲讲得过去, 好失望开到成街都系, 非常多人买, d野食既quality真系好麻麻, 点解仲有咁多人帮衬? 之前食佢既龟灵膏, 都吴好得去边相同其他食评可以去我个bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/food_talk2008/

杯身好高, 搞到食到落下面既时候吴知点好

相同其他食评可以去我个blog

$14 (宵夜)