2016-07-30 874 浏览
去医院探人,附近冇乜野食,见有一间所谓日本料理就试下. 叫左一个血池吉列猪扒拉面,点知恶梦就开始la 首先拉面淋patpat , 完全冇咬口,好,我当我外卖所以淋左,但佢连拉面要ge弹牙,爽身都冇之后最大镬ge系汤底,所谓血池地狱汤底只系冇味ge上汤加辣椒油,完全吾系一个应有ge日式拉面汤,或者咁讲,佢完全吾称得上系汤。总之成个feel就系你平时食鱼蛋粉个汤底加辣椒油,但系就叫做血池拉面做d咁ge野出黎就叫血池拉面,咁样系完全吾尊重食物,对食客ge侮辱,更重要ge系向素来都视饮食文化ge日本人头上斩左一刀就呢碗拉面而言:虽然只系一间平民食店,要求吾可以太高,但系呢间野已经完全放弃自己ge底线去做一d 侮辱食物/食客ge行为,就算要求几低都冇乜可能接受到

恶梦就开始la

就呢碗拉面而言: