2024-08-13
好耐无同女友出街撑枱脚,去尖沙咀揾个有feel既地方食好西先,所以黎左天文台道呢间8Five2 restobar 试下墨西哥菜先我哋散叫咗几个main1. Grilled Chicken Salad-鸡肉烧得非常之嫩,加上个牛油果灵魂酱汁,成件事好正2. Steak Nachos-个底系粟米片,加上牛肉粒同灵魂酱汁,份量好充足,好fresh3. BBQ Pork Ribs ( half)-超佢型,其实2个人真心食唔哂,肉嫩多汁唔会柴,不过要趁热食,冻左好似变得干身左4. Spicy Beef Quesadillas -平时都钟意食呢款酥饼,佢里面再加埋少辣既牛肉馅,好得🫰🏻5. Big Bang/Avocado Smoothie-牛油果奶昔香滑饱肚😂,big bang就用芒果/热情果/菠萝汁 mix埋个咪好消暑feel本身谂住去bar食既野都唔会有咩期望,纯粹食个feel,加上天气咁热胃口都麻麻但估唔到d菜式系完全刺激到我既味蕾,佢d菜式好醒胃,加埋d灵魂酱汁,成件事好fresh,真系好适合而家咁热既天气食,两个人埋单1000左右,但真心食唔哂,正常可以叫少个dish🫰🏻
我哋散叫咗几个main