又到一星期嘅开始,梗要叹个丰富早餐先返工,但起身已经8点半,仲咩早餐吖,赶返工啦!但我系唔会空肚食午餐架,所以偷见客前少少时间,去到西营盘呢间好有外国feel嘅Crispy Bistro 叹番个早餐,咁至系Good Monday!Crispy Bistro夜晚系酒吧,日头就变身做Coffee Shop。除咗咖啡,仲有甜点同轻食,最舒服系呢度嘅文青气息。啱晒嚟慢活一阵。呢度既设计以木为主题,好有特色,枱用左旧式感觉既木质,配上唔同嘅花纹,好有特色,櫈就画左好多唔同图画,呢张猫头鹰就好得意。行入少少嘅相片墙,上面挂住马赛克灯就好有欧洲feel。Salmon, Crepe Breakfast and Pineapple Juice作为早餐,我觉得最重要系沙律菜配上黑醋,够晒健康!而早餐嘅其他配料包括烟三文鱼、炒蛋、薯饼、茄汁豆,而当中炒蛋都几惊喜,好滑呀!原本跟餐系食窝夫,但唔好甜嘅我,就转咗呢个即叫即制烟肉可丽饼,饼身有好香蛋味,热辣辣,唔错。果汁有3个选择:苹果、橙同菠萝,而我今日就拣咗菠萝汁,唔会死甜,够晒开胃。

行入少少嘅相片墙,上面挂住马赛克灯就好有欧洲feel。

2018-01-29