2021-09-05 91 浏览
听闻来自日本京都,得一间嘅咖啡室!装修格局怪怪地,本来想买外卖咖啡就算,不过都唔知点买?咁不如入去坐下,试吓出名嘅甜点。首先座位非常挤迫,比麦当劳更迫,完全系隔离啲口水飞晒过嚟,卫生情况比较差。叫咗两杯咖啡,同埋一个pancake,首先两杯咖啡,完全都冇见到厨房用虹吸式冲泡?究竟点先可以试虹吸式咖啡呢?咖啡味道尚可,比较浓烈,似系深培煎,层次感都有,不过就冇少少咖啡油喺面层。另外一杯系薄荷朱古力咖啡,味道几特别,好香薄荷味,不过就唔系用佢𠮶啲靓靓杯,又系唔知点先可以饮到佢啲靓靓杯?等咗好耐嘅pancake,终于嚟,唔系新鲜热辣辣,面层好似煎㶶咗,黑蚊蚊,硬骨骨,完全冇晒蛋味,令配上蜜糖,感觉怪怪地。完全冇日本风格,厨房感觉凌乱,服务员又冇礼貌,成间港式餐厅咁
听闻来自日本京都,得一间嘅咖啡室!

装修格局怪怪地,本来想买外卖咖啡就算,不过都唔知点买?

咁不如入去坐下,试吓出名嘅甜点。

究竟点先可以试虹吸式咖啡呢?

Americano

有阵㶶味