2021-04-05 176 浏览
04.04.2021上Open Rice偶而发现这间Cafe52,专登衬复活节去试下,好近朗屛西铁站,好方便呀。去到最吸晴首先并唔系食物,而系餐厅环境布置同装饰,尤其系墙上有三块大黑板,好似用粉笔绘画,绘画了用兔子做主角嘅不同绘画,好有意境呀!另外,周围都有不同的兔子布置,喜欢兔子嘅朋友一定好喜欢。唔好计食物好唔好味,浄系打咭都抵,好靓呀!当然食物嘅质素、味道同卖相,对一间餐厅来讲,仍然系好重要。我哋叫咗一个dinner set,有头盘三文鱼沙律、菌汤、意式汁海鲜虎虾意大利饭同甜品;先讲菌汤,真心好味,又滑又浓,好好饮!三文鱼沙律不错,大大块三文鱼,绝不欺场!个海鲜意大利饭算是好丰富,有带子仔、青口之类,只虾也Ok,虽然个饭唔够滑,但整体来说不俗,仲要包甜品、饮品,$188真系超值!个甜品好似系面包曲奇,好似好硬,要大力用叉吉,但食起来松松,几好味㖞!(隔离枱系cheese cake,比较普通)另外,我哋叫咗羽衣甘蓝高纤沙律,我觉得普通。反而肉眼扒配车打芝士、忌廉芝士,加配竹炭汉堡包及薯条,好丰富。本身期望太高,之前喺另一间Rainbow Cuisine食过竹炭汉堡太美味,所以今次觉得
04.04.2021

另外,我哋叫咗羽衣甘蓝高纤沙律,我觉得普通。反而肉眼扒配车打芝士、忌廉芝士,加配竹炭汉堡包及薯条,好丰富。本身期望太高,之前喺另一间Rainbow Cuisine食过竹炭汉堡太美味,所以今次觉得汉堡唔够热,唔系唔好食,只系可以更好吃!

但要称赞个小食拼盘(薯丝虾、网纸春卷、忌廉蟹肉薯饼、香茅薯饼、芝士年糕配薯条),样样都几好味,尤其薯丝虾、芝士年糕,正!仲有芝士肉酱焗薯、焦糖泡沫朱古力都OK。

综合来说,食物质素不错、抵食、尤其套餐特平,环境好靓,打咭至啱,而且职员都好勤力,常常执走食完碟子、有添水,临走有个满面笑容嘅女职员(唔知系唔系高级啲定老板?)问我哋食物好唔好食,同埋讲今日加一,平日唔洗...有咁殷勤嘅服务,算系好难得,抵赞!下次再来帮衬!
前菜:三文鱼沙律
菌汤