2021-05-14 91 浏览
我虽然咩都钟意食,但如果有好食的薯条,或者有芝士,我一定会加分!Burgeroom的Menu唔只合我心水,份量够大而且价钱唔贵,难怪我做了佢的常客!我平时都系去铜锣湾分店,原来佢尖沙咀站系商场舖,方便食饱再去行下街消化。虽然呢到有齐牛、鸡、鱼、素汉堡,不过我谂都无谂就encore牛肉!今次同朋友叫咗2个汉堡同2个小食,再加两杯果茶,真系饱到要揽住个肚腩走。出去Cashier点餐后,荔枝冰茶同蜜桃冰茶就送到。两杯的味道甜甜的,最啱就系用嚟解渴,同埋去解芝士的油腻感。汉堡即叫即造,我去个日唔算太多人,10分钟就有得食啦!汉堡的厚到要用竹签叉住,唔只牛肉厚身,就连配菜都一样丰富!朋友仔叫的菠萝烧烤酱牛肉汉堡,一咬落去,D肉汁即刻咇出嚟,烧烤汁同洋葱好夹,加埋清甜的菠萝真系食咗先讲。从来对芝士同牛油果系0抗拒力的我,就叫咗个牛油果酱芝士牛肉汉堡。配料组合唔洗谂都知道好夹,加上同样Juicy的厚牛肉汉堡排,真系好正!自认大食的我,佢的份量差D都比打败,如果唔大食的女仔,建议可以share,再点小食就刚刚好!食炸野最重要系咩?系即炸!呢到的小食全部都系落单先炸,系值得等待哦~香脆单骨鸡翼的味道有少

荔枝冰茶同蜜桃冰茶

牛油果酱芝士牛肉汉堡

小食

香脆单骨鸡翼的味道有少少辣,味道惹果!外皮虽然厚了点点,不过佢的口感够松脆,点埋个蜜糖就好似食零食般,送酒一流!(餐厅有提供酒精饮品,方便大家啤啤佢)
香脆单骨鸡翼

Again⋯ 系我亲爱的芝士+牛油果酱。食呢D有酱的薯条最惊就系薯条淋晒,不过呢到的牛油果酱芝士薯条,炸得薯条够干身,加上大量的芝士酱,多到食到底都仲有得点,满足!

牛油果酱芝士薯条

呢个真系我去开的食堂,CP值劲高,值得一试、值得Encore!

我系一个爱写字爱分享的吃货!如果钟意我分享的,我邀请您订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)

荔枝冰茶同蜜桃冰茶
牛油果酱芝士牛肉汉堡