2021-09-25
去铜锣湾食铁板烧第一时间就会谂起呢间铁人旨花喇~ 除左铁板烧佢地其实仲有得食omakase 架~~~ 作为龙虾控,就梗系要叫个龙虾餐啦😍 $2380/2人前 📍前菜:酱油龙虾豆腐+秋葵沙律冻豆腐上面铺满龙虾肉,两者好夹~至于秋葵沙律就够哂清新开胃📍汁煮白鳕鱼:师傅将肉同鱼皮分开处理,先煮鱼肉,煮既时候加入洋葱汁嚟烹调,令鱼肉更鲜甜美味~ 之后鱼皮师傅煎香成脆皮劲卜卜脆!📍海胆汁煮龙虾:终于到我最爱既龙虾上场,上铁板𠮶时佢仲郁紧架~~师傅喺我地拖展切龙虾高超技术,三两下手势就将成只龙虾起肉,劲! 龙虾咁新鲜肉质就梗系鲜甜弹牙啦,最后加埋海胆酱汁黎食,好好味呀📍蒜蓉炒天白菇:季节限定item ,师传用蒜蓉黎煮,令到个天白菇超级惹味!📍熊本县产A5和牛王:嚟自熊本嘅A5和牛,油脂丰腴,完全做到入口即溶嘅感觉~~📍椰子鸡汤:一开盖已经闻到劲浓鸡汤味,味道不得了劲鲜甜📍炒饭:师傅炒得够哂镬气📍甜品:我地一人一样,分别试左静冈蜜瓜,味道够哂清甜;柚子雪葩酸酸甜甜好味道~
作为龙虾控,就梗系要叫个龙虾餐啦😍 $2380/2人前
📍前菜:酱油龙虾豆腐+秋葵沙律
冻豆腐上面铺满龙虾肉,两者好夹~至于秋葵沙律就够哂清新开胃
之后鱼皮师傅煎香成脆皮劲卜卜脆!
📍椰子鸡汤:一开盖已经闻到劲浓鸡汤味,味道不得了劲鲜甜
📍炒饭:师傅炒得够哂镬气