2019-05-18
同阿妈嚟呢度high tea。整体嚟讲呢个三层架的食物都不错,咸点和甜点的比例都好均匀。我哋由上层食到下层, 每一层都会有一个亮点,最顶层我觉得较好食的系鹅肝多士,多士脆口,鹅肝唔会好膻,面头的酱汁清新。第二层烟肉洋葱挞, 挞的皮好酥脆, 入面包住一片片烟肉,洋葱味道唔会太浓,啲蛋好滑。最底𠮶层系马卡龙, 奇怪,餐牌写住士多啤梨马卡龙,但系我食到的味道好似系云呢拿㖞!食到的芝士饼系柠檬味,但系原来佢橙加蜜糖味。服务方面,其实入嚟坐低时,侍应对眼唔系望住我哋讲嘢㗎!只系好急咁样同我哋介绍咗可以要啲乜嘢餐茶咁就走咗喇!后来摆食物落嚟时候,对眼终于有望返我哋啦!食完第二层架的时候,侍应就攞走成个架,将第三层食物放喺个枱面上面, 虽然每一枱都系咁做,不过我觉得个感觉唔系太好啰! 令我联想到系咪啲㗎唔够供应?还是佢好想我哋快啲离开呢?
食到的芝士饼系柠檬味,但系原来佢橙加蜜糖味。
后来摆食物落嚟时候,对眼终于有望返我哋啦!